Djurö

Välkommen till Djurö barnavårdscentral!

Flyttad mottagning

Då BVC's lokal behövs för Djurö vårdcentral är mottagningen flyttad till Hemmesta BVC tills vidare. Ett fåtal besök kommer att kunna ske på Djurö, dessa prioriteras av BVC-sjuksköterska. 

Om det nya coronaviruset

Covid-19 påminner om influensa med feber och hosta. De flesta som får symtomen blir lindrigt sjuka. Om du är förkyld ska du stanna hemma och undvika att smitta andra.

Blir du allvarligt sjuk med andningssvårigheter eller feber och hosta, kontakta 1177 för råd.

På Djurö finns vi centralt i egna lokaler i anslutning till Djurö vårdcentral. Vi har öppet på torsdagar och för att komma till oss måste du boka tid. Övrig tid finns vi i Hemmesta.

Vi erbjuder föräldrastöd och hälsovård för barn mellan 0-5 år. Du kan få hjälp och stöd med allt som rör ditt barns utveckling och hälsa så som:

  • amning
  • kost
  • motion
  • vaccinationer
  • olycksfallsrisker
  • råd om sjukdomar

Vi ordnar föräldragrupper där du som förälder kan byta erfarenheter med andra nyblivna föräldrar. Ibland har vi riktade grupper så som tvilling- och flerbarnsföräldrargrupper.

Vi som arbetar här är distriktssköterskor och barn-/sjuksköterskor. Hos oss arbetar också barnläkare, distriktsläkare och barnpsykolog.

Hitta hit

Vi finns på Björkåsvägen 11 i Djurhamn.

Lista ditt barn

Skriv ut en listningsblankett och ta med dig till ditt första besök på den BVC-mottagning du har valt.

Ladda ned fullmakt

Om annan person än förälder/ vårdnadshavare är med vid besöket krävs fullmakt. Den ska fyllas i av förälder/ vårdnadshavare, skrivas under och tas med vid besök.