Solna

Välkommen till Solna barnavårdscentral, centralt mitt i Solna centrum!

Föräldragrupp

Nu har du möjlighet att anmäla dig till en föräldrapromenad för att träffa andra föräldrar i Solna. Mer information får du av din BVC-sjuksköterska och anmälan görs hos oss.

Völkommen!

Inställd drop-in

Vi stänger vår drop-in-mottagning tills vidare.

Begränsningar för medföljande
Vi inför begränsningar för medföljande att medverka vid besök. För barn får endast en förälder eller annan vårdnadshavare följa med, inga syskon. Restriktionerna gäller till vidare.

Vi är en av de större barnavårdscentralerna i Stockholms län med ett 15-tal specialistutbildade sköterskor och läkare.

Här finns en bred kompetens samlad och vi erbjuder även möjlighet till kuratorsamtal. Det viktigaste för oss är att du känner att du får ett varmt och kompetent mottagande.

Vi lyssnar på och utgår alltid ifrån dig och ditt barns behov i den hjälp och guidning som vi erbjuder.

Hoppas ni kommer trivas hos oss.

Vad vi erbjuder i korthet 

Hälsosamtal för dig och ditt barn under barnets förskoleperiod (0-6 år), med råd och stöd kring frågor om allt från till exempel sömn, kost, gränssättning, barnets utveckling till relations- och föräldrafrågor.

Vi erbjuder också utvecklingsbesök, föräldragrupper, hälsoundersökningar av läkare och sjuksköterska samt vaccinationer till barnen enligt barnhälsovårdens program.

Kontakta oss så berättar vi mer eller läs mer på sidan Vi erbjuder.

Kontakta oss

Är du/ni hemkomna med ert nyfödda barn, nyhemkomna med adoptivbarn eller inflyttade till Solna? Lämna ett meddelande på telefonnummer 08-123 409 00 så ringer vi upp er och bokar in en första kontakt. Du kan också lista ditt barn hos oss via 1177 Vårdguidens etjänster. 

Du kan boka eller omboka en tid via 1177 Vårdguidens e-tjänster.  

Önskar ni komma i kontakt med er BVC-sjuksköterska? Se ”Vi som arbetar här”. 

Om det nya coronaviruset

Covid-19 påminner om influensa med feber och hosta. De flesta som får symtomen blir lindrigt sjuka. Om du är förkyld ska du stanna hemma och undvika att smitta andra.

Blir du allvarligt sjuk med andningssvårigheter eller feber och hosta, kontakta 1177 för råd.

Hitta hit

Vi finns i Solna Centrum  på Hotellgatan 3, 3 trappor.

Det finns ett parkeringsdäck vid centrum infart från Solna vägen eller Frösundaleden och ett parkeringshus vid busstorget . Infart från Huvudstagatan.

När ditt barn är sjukt

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen (BVC) när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177 Vårdguiden.