Solna

Välkommen till Solna barnavårdscentral, centralt mitt i Solna centrum!

Begränsningar för medföljande

Vi är tacksamma om bara en förälder/vårdnadshavare och inga syskon följer med vid besöket ett tag till. Undantag kan naturligtvis göras vid behov.

Stängd drop-in

Vår drop-in är stängd tills vidare.

Drop in is closed

Our drop in is closed until further notice.

Vi är en av de större barnavårdscentralerna i Stockholms län med ett 15-tal specialistutbildade sköterskor och läkare.

Här finns en bred kompetens samlad och vi erbjuder även möjlighet till kuratorsamtal. Det viktigaste för oss är att du känner att du får ett varmt och kompetent mottagande.

Vi lyssnar på och utgår alltid ifrån dig och ditt barns behov i den hjälp och guidning som vi erbjuder.

Hoppas ni kommer trivas hos oss.

Vad vi erbjuder i korthet 

Hälsosamtal för dig och ditt barn under barnets förskoleperiod (0-6 år), med råd och stöd kring frågor om allt från till exempel sömn, kost, gränssättning, barnets utveckling till relations- och föräldrafrågor.

Vi erbjuder också utvecklingsbesök, föräldragrupper, hälsoundersökningar av läkare och sjuksköterska samt vaccinationer till barnen enligt barnhälsovårdens program.

Kontakta oss så berättar vi mer eller läs mer på sidan Vi erbjuder.

Kontakta oss

Är du/ni hemkomna med ert nyfödda barn, nyhemkomna med adoptivbarn eller inflyttade till Solna? Lämna ett meddelande på telefonnummer 08-123 409 00 så ringer vi upp er och bokar in en första kontakt. Du kan också lista ditt barn hos oss via 1177 Vårdguidens etjänster. 

Du kan boka eller omboka en tid via 1177 Vårdguidens e-tjänster.  

Önskar ni komma i kontakt med er BVC-sjuksköterska? Se Vi som arbetar här. 

Hitta hit

Vi finns i Solna Centrum  på Hotellgatan 3, 3 trappor, 171 45 Solna.

Det finns ett parkeringsdäck vid centrum infart från Solna vägen eller Frösundaleden och ett parkeringshus vid busstorget . Infart från Huvudstagatan.

När ditt barn är sjukt

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen (BVC) när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss som vi vill utsätta för så lite som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.