Skriv ut den här sidan

Vallentuna

Välkommen till barnavårdscentralen i Vallentuna. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling.

Ni är välkomna att höra av er med alla de frågor och funderingar som kan uppstå gällande ert barn eller föräldraskapet. Många gånger har ni svaren själva men kan behöva någon att bolla tankarna med, då finns vi här för er och era barn.

Vi erbjuder

Vi erbjuder hälso- och utvecklingsundersökning av sjuksköterska och läkare. Hälsoundersökningen ger möjlighet att tidigt upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa.

Rådgivning genom bokade tider och per telefon. Ni är även välkomna på våra öppna mottagningar.

  • Råd/stöd om amning och kost
  • Sömn
  • Olycksfallrisker
  • Gränssättning
  • Relations och föräldrafrågor
  • Vi ger råd om sjukdomar men behöver ditt barn en läkarkontakt vänder ni er till husläkare eller sjukhus.

Föräldragrupper

Vi har föräldragrupp för förstagångsföräldrar där ni har möjlighet att diskutera frågor som rör barnet och föräldraskapet. Vi har föräldragrupp för flergångsföräldrar, gemensamt med förskolepedagogen på kommunens öppna förskola. 

I vårt väntrum/skötrum finns möjlighet att använda mikrovågsugn för att värma mat. 

Ny i Vallentuna

Välkomna till Vallentuna BVC.

Ni som fått barn och inte vet vilken BVC-sjuksköterska ni ska kontakta när ni kommit hem ifrån BB/förlossningen. Tala in ett meddelande så ringer vi upp er och bokar en tid för inskrivning. Lämna gärna barnets personnummer och er adress.

Ni som är nyinflyttade och önskar kontakt, ring eller skicka listningsblankett med namn och telefonnummer till ert tidigare BVC, så kan vi rekvirera ert barns journal.

Telefonnummer: 08-123 493 70

Hitta hit

Vi finns på Åbygata 6 i Vallentuna.

Samarbeten

Vi har ett bra samarbete med andra yrkeskategorier

Lista ditt barn

Skriv ut en listningsblankett och ta med dig till ditt första besök på den BVC-mottagning du har valt.

Vi ses, välkommen!

1177 Vårdguidens e-tjänster

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du till exempel beställa tid, av- och omboka tid, förnya recept eller be mottagningen kontakta dig.